De Vrijblijvers - Poesele

Eventjes voorstellen ...

 

 

Martine
Annick
Greta
Andy
Dominique
Katia
Chantal

De vrijblijvers blijven!

De Bond van Grote en Jonge Gezinnen te Poesele ging jaren geleden over in een VZW, gekend als ‘de Vrijblijvers’.  Zij waren vrij van landelijke verplichtingen en konden zich toespitsen op meer plaatselijke activiteiten.  Ze waren vrij en bleven vrij. Intussen is de betekenis uitgebreid naar Vrij – Blij en Vers: drie woorden die typerend zijn voor alle bruisende Poeselaars.

Bij de start van het nieuwe kalenderjaar werd duidelijk dat een deel van de bestuursleden de werkgroep zou verlaten.  Er kwam vlug respons op deze berichtgeving als zou de vereniging ophouden te bestaan.  Veel parochieleden vonden dit een spijtig bericht. De plaatsen van de gewaardeerde oud-bestuursleden werden echter vlug ingevuld door enkele nieuwe leden.  Het voortbestaan werd meteen gewaarborgd.  De Poeselse familiale vereniging, vzw De Vrijblijvers, blijft bijgevolg deelnemen aan het verenigingsleven van hun parochie en zal een nieuw logo in het vaandel dragen. 

De huidige groep bestaat uit:
Martine, Annick, Greta, Andy, Dominique,  Katia en Chantal.

De Vrijblijvers organiseerden in het verleden tal van activiteiten: de paasbrunch, de Poeselse Olympische Spelen, de kerstboomverbrandingen, alles op wielen, de dropping, …

Toen in oktober 2005 de laatavondwandeling ‘Poesele spookt’ werd georganiseerd, lokte dat veel luisterlustigen.  Het jaar nadien werd de wandeling opgevolgd door de eerste editie van ‘Poesele kwiest’.  31 oktober groeide vlug uit tot vaste afspraak voor Poeselaars en vrienden en/of familie om gezellig samen te komen en toch scherp te blijven bij de vele quizvragen.